Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvordan modstandsdygtig kollagen bidrager til en sund hud

Bevar kollagenet i din hud med eksperternes top 5 fødevarer til at understøtte sund og modstandsdygtig kollagen.

Du ved måske allerede, at kollagen er en af de vigtigste faktorer, der bidrager til en ungdommeligt udseende hud[1], men vidste du, at kvaliteten af dit kollagen er det, der virkelig betyder noget? Dette utrolige protein spiller en afgørende rolle i opretholdelsen af sundheden og strukturen i forskellige væv i kroppen, herunder huden. Det er en vigtig komponent i hudens ekstracellulære matrix [2], som giver styrke, elasticitet og støtte.

Hvorfor er det vigtigt at passe på sit kollagen?

Hvert år fra 25-årsalderen mister du 1% af dit kollagen, så det er vigtigt at finde måder at støtte dets produktion på. Du ved, hvornår du har sundt kollagen, da din hud ofte ser fastere, mere løftet og strammere ud. Det skyldes kollagenets rolle i at skabe et stærkt stillads og opretholde hudens struktur. Når kollagenet begynder at blive nedbrudt med alderen, kan livsstilsvalg som overdrevent alkoholforbrug og dårlig kost føre til fine linjer, rynker og trist, slap hud.

Vores 5 ekspertgodkendte fødevarer til at understøtte sundt kollagen

For at understøtte et sundt udseende og modstandsdygtigt kollagen bør du spise en sund og afbalanceret kost. Nedenfor er et par af vores yndlingsfødevarer, som indeholder rigeligt med protein. Vores bedste tip? At kombinere en proteinrig kost med motion såsom styrketræning [3], som også kan hjælpe med at støtte din kollagenproduktion.

  1. Magert kød som kylling og kalkun
  2. Mejeriprodukter som græsk yoghurt og hytteost
  3. Bælgfrugter, herunder linser, pintobønner og flækærter
  4. Korn som quinoa og boghvede
  5. Nøddesmør som jordnødde- og mandelsmør

Kilder:

[1] Collagen Supplements for Aging and Wrinkles: A Paradigm Shift in the Fields of Dermatology and Cosmetics. National Library of Medicine. January 2022. Hend Al-Atif.

[2] Cell-Extracellular Matrix Interactions in Normal and Diseased Skin. National Library of Medicine. April 2011. Fiona M. Watt.

[3] Dietary Protein Intake above the Current RDA and Bone Health: A Systematic Review and Meta-Analysis. Journal of the American Collage of Nutrition. Taylor C. Wallace, Cara L Frakenfeld.

Relaterede artikler